Sarcini de rezolvat cu 10-12 luni înaintea nuntii

border

Sarcini de rezolvat cu 6-9 luni înaintea nunții

border

Sarcini de rezolvat cu 4-5 luni, înaintea nunții

border

Sarcini de rezolvat cu 2-3 luni, înaintea nunții

border

Sarcini de rezolvat cu 1-2 luni, înaintea nunții

border

Sarcini de rezolvat cu 3-4 săptămîni înaintea nunții

border

Sarcini de rezolvat cu 1-2 săptămîni înaintea nunții

border

Sarcini de rezolvat în ziua anterioară nunții

border

În ziua nunții

border

Organizare eficientă

border


Acordă-le celor din familia ta roluri organizatorice pentru ziua nunții.

Stabileste un responsabil, care să se asigure că totul este în plan.

Roagă pe cineva să se ocupe de transportul invitaților sau să se asigure, că nimeni nu este uitat.

Stabilește un responsabil cu documentele pentru cununia civilă și după aceasta, etc. Astfel voi veți avea o grijă în minus.

Nu luați decizii pripite în alegerea tortului, firmei de catering, fotografului, DJ-ului sau formației.

Consultați oferte diferite și stabiliți care vi se potrivesc cel mai bine, apoi contractați din timp serviciile acestora. Discutați împreună cu cei ce vă vor furniza aceste servicii și stabiliți ceea ce vă doriți să obțineți de la ei.

Implicați-vă cît puteți de mult în organizarea nunții voastre. Indiferent dacă lucrați cu o echipă de profesioniști sau împreună cu apropiații voștri, nu uitați că voi aveți ultimul cuvînt, întotdeauna.


Bunele maniere la nuntă – cum ne comportăm la o nuntă ca și invitați

border


Petrecerea de nuntă a unui cuplu de prieteni sau rude este un moment special, la care participați din dorința de a fi alături de miri în această frumoasă zi și de a vă bucura împreună cu ei. Pentru un astfel de moment este recomandat ca un cod al bunelor maniere sa fie respectat, astfel încît totul să decurgă perfect.


Confirmarea prezenței la nuntă

Atunci cînd primiți o invitație la o nuntă este elegant și de bun-simț să confirmați participarea, pentru că astfel mirii vor ști la cîte persoane să se aștepte și cîte meniuri să comande, lucru ce îi va ajuta extem de mult în organizarea nunții.


Punctualitatea

La nuntă, punctualitatea este nespus de importantă, de aceea ar trebui să respectați cu rigoare ora indicată pe invitație. La momentul intrării în restaurant, mirii vă vor întîmpina, iar pentru ca această întîmpinare să aiba un bun decurs, trebuie să dați dovadă de răbdare, în timp ce aceștia salută invitații ce se află în fața dumneavoastră. Pe tot parcursul evenimentului, nu trebuie să rapiți mult din timpul mirilor, de aceea urările scurte, concise și frumos exprimate - sunt de dorit, astfel le veți oferi acestora ocazia să interacționeze cu fiecare invitat, așa cum este normal. Ca invitați, nu trebuie să eclipsăm momentele cheie din desfășurarea nunții, cum ar fi dansul mirilor. Acesta este doar al lor, așa că vom sta liniștiți la locurile noastre, pînă cînd mirii vor chema oficial toți invitații pe ringul de dans.


Dansul Mirilor

border


Dansul, care deschide petrecerea este dansul mirilor, iar acest prim moment muzical și coreografic este menit să exprime nu doar iubirea voastră ci și esența personalității voastre. Specificul pe care îl va avea primul vostru dans este foarte important și trebuie ales cu atenție, doar nu doriți ca peste cîțiva ani să revedeți filmările de la nuntă și să regretați o alegere făcută în ultimul minut și care nu va mulțumit. Indiferent că sunteți un cuplu de dansatori talentați și pasionați sau de ocazie, acest moment trebuie pregătit cu grijă.


Lecții de dans

Dacă nu sunteți atât de talentat sau talentată în acest domeniu, puteți să apelați la lecții de dans pentru nuntă. Astfel, nu veți reuși doar să vă îmbunătățiți mișcările, ci puteți avea o coreografie profesională pentru dansul vostru ca miri. În orice caz, dacă doriți să urmați lecții de dans pentru nuntă, nu este indicat să le lăsași pentru ultimul moment, ci ar trebui să le începeți, măcar cu o lună înainte de nuntă, astfel veți avea timp să puneți la punct toate detaliile ce țin de dansul mirilor.


Stilul dansului

Va trebui să stabiliți, în prealabil, împreună cu perechea, ce specific va avea dansul vostru pentru nuntă. Puteți opta pentru:

- valsul mirilor, clasic
- un blues romantic
- sau un mix de melodii amuzante, ritmante, cărora să le adaugați o coreografie îndrazneață.

Dansul mirilor (se mai numește și dansul miresei) poate fi unul clasic, romantic, tradițional ori chiar disco, poate fi în stil latino, flamenco, tango, rumba, salsa sau cha-cha, poate fi un vals al mirilor sau un blues ori de ce nu, inspirat din repertoriul internațional, de origine scandinavă ori elenă. La fel de potrivite pot fi charlestonul, twistul, jive, swing, rock&roll, etc.


În alegerea stilului muzical pentru dansul mirilor, este necesar, ca pe lângă atenția acordată versurilor, respectiv acestea să vă reprezinte, să acordați atenție și ritmului pe care îl are melodia. Dacă este prea lentă sau prea ritmată pentru coreografia pe care v-ați imaginat-o ori tema și specificul nunții, dansul mirilor poate fi un eșec.


Melodia pentru dansul mirilor

Evitați căderea în tentația de a alege drept fond muzical pentru dansul sau valsul mirilor, un hit actual pentru că nu se știe dacă această piesă își va păstra valoarea în timp, iar melodiile nemuritoare, au ajuns să aibă această propietate tocmai pentru că nu se demodează. Acestea vă pot asigura fondul muzical excelent pentru dansul vostru de nuntă.

Dacă doriți să fiți speciali dar nu reușiți să renunțați la tradiție, puteți alege o astfel de melodie clasică și să rugați Dj-ul să îi facă un remix, pe baza căruia puteți construi o coregrafie interesantă ce îi va face pe toți invitații voștri să spună ‚wow!!!’.

În ceea ce privește primul vostru dans, trebuie sa fiți foarte deschiși, relaxați și să aveți încredere în voi.

Inspirația va veni de la sine, indiferent că aveți o coreografie pregătită sau nu.

Momentul acesta este destinat să fie o amintire veșnică și simbolizează legătura dintre voi. De aceea, trebuie să vă reprezinte pe amândoi și să fie modul vostru special prin care să arătați tuturor cît de mult vă iubiți. Acesta este probabil cel mai asteptat moment de către toți invitații, inclusiv de către voi- mirii și meritați să îi acordați o mare atenție și să îl organizați așa cum ați visat. Clasic, romantic, tradițional, modern sau super individualizat, dansul mirilor este momentul vostru special !


Luna de miere – vacanța de vis a tinerilor însurăței

border


După toată agitația din perioada premergătoare nunții și toate emoțiile epuizante din ziua cea mare, mirii merită o vacanță relaxantă într-un loc special sau unul drag inimii lor.
În luna de miere, mirii pot pleca singuri sau îi pot însoți nașii ori prietenii apropiați. Deși, se spune că luna de miere trebuie să fie imediat după nuntă, multe perechi de miri aleg o altă perioadă pentru sejurul lunii de miere. Durata lunii de miere, perioada în care aceasta are loc, numărul de persoane care participă si destinația, sunt aspecte pe care fiecare pereche de miri le stabileste conform preferințelor proprii și bineînțeles, în fucție de bugetul alocat pentru această călătorie minunată.

În țară sau în străinătate
Destinația pentru luna de miere trebuie aleasă în functie de ceea ce vă doriți să aveți ca activități pentru acest sejur. O lună de miere exotică, una rustică ori una inedită într-o locație în care puțini s-ar încumeta să meargă în vacanță, poate fi potrivită pentru voi. Desigur, puteți organiza o lună de miere perfectă și dacă preferați să rămîneți în țară sau cel puțin, în vecinatatea ei.
Sunteți o nouă familie iar în noua viață trebuie să intrați relaxați, bucuroși și cu amintiri multe și plăcute.